Wat is mammacare?

WELKOM BIJ DELIA MAMMACARE

Ik had al een mooi beroep, nu heb ik een bijzonder mooi beroep

Medio 2015 heb ik de beslissing genomen om mij verder te gaan specialiseren in mijn vakgebied en ben mij gaan specialiseren als Mammacare adviseuse in het aanmeten van borstprotheses. Helaas werden er in mijn winkel steeds meer vrouwen met borstkanker geconfronteerd die in Purmerend & Omstreken nergens terecht konden voor het aan meten van borstprotheses. Om ook deze dames onze diensten aan te kunnen bieden, ben ik na mijn medische vooropleiding en een jaar stage  lopen bij ILLS lingerie te Bussum eind november 2016  geslaagd en mag ik mij hierdoor Mammacare adviseuse noemen. Sinds 2017 is mijn onderneming door de SEMH gecertificeerd [www.semh.nl] . De SEMH ( https://www.semh.info/lingerie-delia/ )
is een onafhankelijke organisatie heeft in samenspraak met de branche, toetsingsorganisaties en zorgverzekeraars eisen opgesteld waaraan een erkend leverancier moet voldoen om de kwaliteit van het aanmeten en leveren van medische hulpmiddelen te waarborgen. Dit is een eis van de zorgverzekeraars om het aanmeten te mogen verzorgen en dat de kwaliteit middels toetsing voor de klant gewaarborgd is. Delia Mammacare voldoet aan de kwaliteitseisen op het gebied van vakkennis, inrichting, documentatie, hygiëne en voorraad.

Delia Mammacare is het adres in Waterland en Omstreken voor persoonlijk advies bij het aanmeten van borstprothese, prothese lingerie en prothese badkleding.

Ik hoop hiermee dat ik het puzzelstukje voor deze dames mag zijn om in het grote geheel het zelfvertrouwen en vrouwelijkheid weer terug te vinden.
Voor meer informatie en vragen wil ik u graag te woord staan. Maakt u gerust vrijblijvende afspraak wanneer het u uitkomt, ik help u graag. ook als u met vragen zit wil ik u graag van dienst zijn.

MAMMACARE

Steeds meer vrouwen krijgen te maken met borstkanker.
Het aantal borstoperaties met een zogenaamd borstsparend karakter neemt toe. Volledige amputaties nemen af, echter soms is dit gewoon onontkoombaar. Maar hoe groot of, ogenschijnlijk, gering een operatieve ingreep ook is, je wordt beschadigd. Steeds vaker wordt daar met plastische chirurgie veel aan gedaan. Maar niet elke vrouw wil dat en bij niet iedereen kan dat.

 

SILHOUETTE

Uw lichaam op het oog weer de vertrouwde vorm terug geven, zelfs in het zwembad of aan het strand, vergt moed. Veel vrouwen die een borst of een deel daarvan moeten verliezen, dragen een uitwendige borstprothese. Uit medisch en emotioneel oogpunt is het van groot belang een goed passende (deel-) prothese te dragen. Die keuze is echter niet eenvoudig, maar het kan praktisch altijd.

Lingerie Delia, gelegen in gemeente Purmerend, is gespecialiseerd in het geven van advies omtrent borstprotheses en aanverwante artikelen. Vakkennis, discretie, affiniteit en een sfeervolle winkel met een ruime ‘prothese’ paskamer zijn gegarandeerd, zodat je verzekerd bent van deskundige aandacht. Naast uitgekiende borstprothesen en geschikte foundation levert Lingerie Delia allerlei hulpmiddelen en verzorgingsartikelen die het u als draagster van een borstprothese aangenamer kunnen maken. Deze producten worden samengevat onder de naam Mammacare producten.

 

SEMH GECERTIFICEERD

De SEMH is een onafhankelijke organisatie die in samenspraak met de branche, gebruikersorganisaties en zorgverzekeraars vergaande kwaliteitseisen opstelt waaraan o.a. de Mammacare leveranciers moeten voldoen. Elk jaar controleert de SEMH aan de hand van een toetsing of de erkende leveranciers nog aan deze kwaliteitseisen voldoen. Het betreft onder meer eisen op het gebied van bereikbaarheid, uitbesteding werkzaamheden, voorlichting, opleidingseisen, gedragscode, kwaliteitssystemen, voorraadbeheer, inrichting van de locatie, opbouw klantendossiers, selectie van het hulpmiddel, nazorg, meting kwaliteit, etc.
Lingerie Delia dient als leverancier van borstprotheses te voldoen aan de eisen van deze erkenningsregeling.
Mede door deze certificering is Lingerie Delia door zorgverzekeraars toegelaten om mammaprothesen te mogen leveren. Voor u de waarborg, dat u bij Lingerie Delia aan het juiste adres bent en geadviseerd wordt door vakkundige, gekwalificeerde medewerkers. Meer informatie over de SEMH kunt u vinden op www.semh.info. / https://www.semh.info/lingerie-delia/

 

 

MAMMACARE ADVISEUSE

Ik, Delia Eijben ben naast eigenaresse van Lingerie Delia, ook gediplomeerd Mammacare adviseuse. Dit geeft u de zekerheid dat ik bekend ben met de aspecten van borstkanker, ervaring heb op het gebied van aanmeten en adviseren van borstprotheses en beschik over actuele productkennis.

 

MAMMAPROTHESE

Als u een vrij grote ingreep ondergaan hebt  in het ziekenhuis heeft u vermoedelijk al kennisgemaakt met een voorlopige prothese, bedoeld voor gebruik direct na uw ziekenhuisopname. Hoe goed ook gemaakt, voelt het voor velen als een onding. Maar wél het begin van “wennen aan het idee”! Ook als u dat nog helemaal niet wilt, laat staan kunt! Zo’n stoffen prothese wordt meestal opgevolgd door een definitieve siliconenprothese en beha’s met hoesjes waarin u deze protheses eventueel kunt dragen. Deze definitieve prothese komt zoveel mogelijk overeen met het model, maat en gewicht van uw eigen borst, is soepel en huidvriendelijk.

 

LEVERINGSVOORWAARDEN

De voorraad is zo opgezet, dat u na uw afspraak de borstprothese en/ of prothese-BH mee naar huis kunt nemen.
Is de juiste prothese of bh even niet op voorraad kan ik hem altijd bij de fabrikant bestellen. Streven hierbij is te leveren binnen 2 tot 5 werkdagen.

Omdat Lingerie Delia precies vastlegt welke lingerie en prothese u heeft en welke aanpassingen er gedaan zijn, is het makkelijk om later nog eens een extra BH te bestellen.
Maar beter is het om toch naar de winkel te komen om de nieuwe BH te passen, de gezonde borst kan nl. groter of kleiner worden, maar de prothese borst blijft gelijk.
Daarom is mijn advies kom even langs als u een nieuwe BH nodig heeft om deze perfect op uw lichaam te laten aansluiten.

 

PROTHESE LINGERIE & BADMODE

Lingerie Delia levert binnen de mammacare aangepaste borstprotheselingerie en /-badmode (bikini`s, badpakken en tankini’s).
Tegenwoordig is er een heel ruime keuze, echter alleen bij goed zittende lingerie en badmode komt de prothese goed tot zijn recht en visa versa . Het speciale aan de protheselingerie en /-badmode is dat veelal de halslijn en armgaten hoger gesneden zijn, zodat “inkijk” voorkomen wordt. Tevens zijn deze al voorzien van een hoesje om de prothese in te kunnen dragen. Deze foundation is zo ontworpen dat uiterlijk weinig tot geen verschil meer zichtbaar is tussen je eigen borst en de protheseborst.

Zoals reeds eerder aangegeven vertonen de verzekeringsvoorwaarden grote verschillen. Sommige verzekeraars vergoeden zelfs prothese-BH’s en /-badkleding met bijbehorende accessoires. Mijn advies is je zorgverzekering, voor ’n bezoek aan Lingerie Delia, hierop te controleren.

 

COUPEUSEWERKZAAMHEDEN

In veel gevallen kunnen echter ook reguliere BH’s, body’s, pantylettes en zelfs badkleding worden aangepast om daarin je borstprothese te dragen. Onderling overleg leert of dit ook voor u van toepassing kan zijn. Naast een vakkundig advies om te komen tot de voor u geschikte borstprothese, verzorgt Lingerie Delia dus ook de aanpassing van een niet op prothesen voorbereidde BH of badkleding. Hiervoor brengt Lingerie Delia een klein bedrag in rekening.