Wasadvies

Bij Lingerie Delia geloven we dat de verzorging van je lingerie en badmode uitermate belangrijk is.

Behandel je lingerie en badmode met zorg, als je onderstaande regels aanhoud blijf je langer plezier houden van je lingerie.

Hoe onderhoud je Lingerie?

We raden aan om de lingerie na elke 2 draagdagen te wassen. Was de lingerie indien mogelijk met de hand. Maak eerst een lauw sopje en dompel hierin de lingerie herhaaldelijk onder, zorg dat het in beweging blijft. Niet wringen of wrijven. Naspoelen met lauw schoon water, totdat al de zeep resten verdwenen zijn.

Gebruik je liever de wasmachine?

Dit mag ook in wasmachine maar dit vergt aandacht. Vul de trommel tot 1/3 en alleen met lichte materialen, geen spijkerbroeken enz. deze nemen veel vocht op en wordt zwaar. Hier door kan uw lingerie (beugels) beschadigen. Was uw lingerie altijd in een afgesloten waszakje.

Zet de machine op 30° of op het programma ‘fijne was’. Gebruik een zacht vloeibaar wasmiddel voor fijne was. Gebruik nooit bleekmiddel, wasverzachter of wolwasmiddel.

 

Stop lingerie nooit in de droger,
Maar droog 'aan de lucht'. Lingerie kan liggend drogen op een handdoek of opgehangen worden aan een wasrek. Hang de BH steeds op aan de middenvoor zodat hij gelijkmatig kan drogen. Leg de lingerie nooit op een warmtebron. Berg je lingerie pas op wanneer het helemaal droog is. Lingerie mag niet gestreken worden.

 

Hoe je badmode onderhouden?

Vermijd bij het dragen van nieuwe badkleding in de sauna ,jacuzzi en glijbaan. Bij gebruik van een van deze drie slijt uw badmode snel. Door de bewegingen van glijden en stromen van de jacuzzi slijt het elastaan en de stoffen snel.  Het product gaat pillen. Vermijd overmatig contact met chloor en zonnebrandproducten, dit veroorzaakt verkleuringen.

Spoel badkleding na elke draagbeurt direct uit 
in schoon, lauw water. Was badkleding in een koud sopje. Gebruik een zacht vloeibaar wasmiddel voor fijne was. Laat het nooit een nachtje staan. Wring badkleding nooit uit!

Stop badmode nooit in de droger, maar droog 'aan de lucht'. Badmode kan liggend drogen op een handdoek of opgehangen worden aan een wasrek. Berg je badkleding pas op wanneer het helemaal droog is.