Vergoedingen

ZORGVERZEKERAARS

De Zorgverzekeraar vraagt bij een eerste bezoek aan ons eenmalig een artsverklaring. Deze artsverklaring kunt u aanvragen bij uw huisarts of behandelend specialist/Mammacareverpleegkundige om in aanmerking te komen voor de verstrekking van een mammaprothese.

Delia Mammacare declareert voor u bij uw zorgverzekeraar

Onze mammacarespeciaalzaak is, mede door de SEMH-certificering, door alle zorgverzekeraars toegelaten om mammaprothesen te mogen leveren. Delia Mammacare heeft contracten met alle Nederlandse zorgverzekeraars. Voor u de garantie dat u bij Delia Mammacare aan het juiste adres bent en geadviseerd wordt door vakkundige en gekwalificeerde medewerkers.

VERGOEDING

De mammaprothese valt bij alle zorgverzekeraars in het basispakket met een gebruiksduur van 2 jaar. Mocht binnen deze gebruiksduur een maatverschil of modelverandering plaatsvinden door verandering van uw lichaam heeft u recht op een nieuwe passende mammaprothese.  U heeft hier wel een artsverklaring van uw huisarts of specialist/Mammacareverpleegkundige nodig.

Vergoeding aanvullende verzekering

Bij sommige verzekeringen waaronder VGZ worden in sommige aanvullende pakketten vergoedingen van € 250 tot € 1.000 per kalenderjaar gegeven voor bh’s, prothesebadpakken, zwemprothese, oedeemondersteunende onderkleding etc. Mocht u hier vragen over hebben, wij kunnen u hier mee helpen.

Ook deze declareert Delia Mammacare voor u bij uw zorgverzekeraar.

U kunt hier de aanvullende vergoedingen van de  zorgverzekeraars vergelijken om te zien wat de verschillen tussen de zorgverzekeraars zijn.

Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen, wij staan graag voor u klaar om u daar bij te helpen.

 

ADRESSEN & LINKS

SEMH
De SEMH is een zelfstandige en onafhankelijke organisatie die kwaliteitserkenningen afgeeft aan aanbieders van medische zorg, zoals leveranciers van hulpmiddelenzorg. Klik hier om naar de website van SEMH te gaan. 

Borstkanker Vereniging Nederland
Als je te maken krijgt met borstkanker, komt er veel op je af. Bij BVN kun je terecht voor diverse hulpmiddelen die jou verder helpen bij het maken van keuzes en het vinden van (nog) meer informatie. Klik hier om naar de website van Borstkanker Vereniging Nederland te gaan. 

Lymfoedeem
Lymfoedeem is een ernstige, medische aandoening. Een abnormale ophoping van eiwitten en vocht in het lichaamsweefsel als gevolg van een gestoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht. Klik hier om naar de website van Lymfoedeem te gaan. 

Inloophuis Wij Allemaal in Purmerend
Loop eens binnen, Wij allemaal inloophuis voor (ex) kankerpatiënten, naasten en nabestaanden, biedt een ontmoetingsplek, een steun- en informatiepunt voor iedereen die hier behoeft aan heeft. Door de weeks kun je tussen 09:30 uur en 13:00 uur binnenlopen voor een kopje koffie of thee en dan je verhaal delen met lotgenoten en vrijwilligers. Klik hier voor de website. 

KWF
Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding. Klik hier om naar de website te gaan. 

Kanker.nl
Informatieplatform en sociaal netwerk voor (ex) kankerpatiënten en naasten. Klik hier om naar de website te gaan.