Wat is jouw bh-maat?

Wat is jouw bh-maat?

Net zoals menig andere vrouw heb jij waarschijnlijk ook veel bh's in je kast en vaak zijn dit allemaal verschillende maten! Wist je dat je cupmaat al na 1 jaar kan veranderen?
Je wordt ouder en je lichaam verandert, je bent in verwachting, de overgang, hormonale veranderingen. Daarom is de BH die je twee of drie jaar geleden aangekocht heeft niet meer doet wat deze moet doen. Daarnaast heeft elke vrouw een favoriet, helaas is het zo met favorieten dat je deze vaker als normaal draagt. En hier door ook de beha sneller slijt en aan vervanging toe is.
Een TIP:  draag je beha nooit langer als twee dagen, was je lingerie het liefst op de hand en droog deze aan een rekje. Leg de beha netjes in je lingerie lade terug, hier door nemen de materialen weer hun oude vorm terug en heb je langer plezier van je lingerie.

Hoe bepaal ik mijn BH maat?

Help, draag ik wel de goede maat? Hoe kan ik nou zien of een BH goed zit? Welke pasvorm zit nu beter bij mij? Waarom heb ik steeds last van die beugel? Nogsteeds zijn er veel vrouwen, ongeveer 70%, die een verkeerde BH-maat of pasvorm draagt. Dit terwijl het juist zo belangrijk is.

Een BH bestaat uit letters en uit cijfers. De letters van de BH is de cupmaat, dit kan A, B,C,D of bijvoorbeeld G zijn. De omtrek is het getal dat daarbij hoort. Dit kan 70,75,80 of bijvoorbeeld 115zijn.

Een aantal tips voor de juiste BH-maat:

  1. Zorg dat je rugmaat goed is. Het rugpand van de BH moet rechtzitten en niet omhoog kruipen aan de achterkant. Als deze omhoog gaat, dan is de omvang waarschijnlijk  te groot. Dit gedeelte van de BH geeft je borsten ook de meeste steun. De haakjes aan de achterkant maak je vast op het buitenste haakje. Een BH loopt altijd iets uit door het dragen, hierdoor kun je de BH later altijd nog strakker zetten.
    2. De borsten moeten niet boven de cup uitpuilen. Je mag geen extra borst boven de BH uitzien, de cupmaat van de BH is dan te klein. De beugel moet rond de borsten zitten, en ook onder de oksels. De beugel mag daarnaast nietop de borst zitten, dan is de cup te klein. De bovenkant van de cup moet netjes aansluiten en niet wijken of plooien, dan is de cup dus té groot.
    3. Als je jouw armen omhoog doet, mogen je borsten nietzichtbaar zijn.    De BH-band moet netjes blijven aansluiten rondom je lichaam.
    4. De schouderbanden mogen niet in je huid snijden. Ze moeten losjes op de schouders rusten. Vaak trek je de bandjes strakker omdat het daardoor lijkt dat de BH meer steun geeft. Zodra je dit doet, denk dan eens na over een smallere omvangsmaat.

Met al deze tips kun jij de perfecte BH-maat vinden.

Kom voor een goed advies naar onze lingeriewinkel in het centrum van Purmerend! Dan helpen wij jou graag.